Vicepremierul Marko Bela a declarat, marti, ca studentii de la UMF Targu Mures "au fost incitati" sa iasa in strada. Cat priveste studentii maghiari, Kelemen Hunor a declarat ca desi intentionau sa iasa in strada, UDMR i-a convins sa nu se manifeste.

Marko Bella a acuzat conducerea UMF Targu Mures, despre care a spus ca este ilegala, de faptul ca a dat zi libera studentilor care au dorit sa participe la aceste proteste, relateaza MEDIAFAX.

"Studentii au fost incitati. Eu pot afirma acest lucru, sunt targu-muresean, am o experienta in ceea ce priveste traditiile destul de negative din Targu Mures, cand de fiecare data, incepand cu 1990, cand s-a incercat implementarea unui drept al minoritatilor, mai ales in cazul invatamantului in limba materna, imediat au aparut protestele, au aparut aceleasi lozinci ca si acuma", a spus Marko Bela.

Deputatul a adaugat ca protestele nu au fost spontane, ci organizate de de "catre cei care nu vor nicicum o solutie echitabila la acea universitate".

Intrebat ce parere are despre manifestatiile studentilor de la UMF Targu Mures, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a spus ca nu doreste sa comenteze, dar ca "politica nu se face in strada", citeaza aceeasi sursa. Totodata, el a spus ca si studentii maghiari ar fi intentionat sa iasa in strada, insa UDMR le-a cerut sa nu faca acest lucru si sa lase Uniunea sa rezolve aceasta problema.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.