Vara 2012 va aduce schimbari semnificative in sistemul de sanatate publica din Romania: reteta electronica si cardul national.

Medicii vor folosi din iunie reteta electronica, iar din august va fi distribuit cardul national de sanatate, a anuntat, marti, presedintele CNAS, Lucian Duta, precizand ca odata cu introducerea acestora vor fi adusi in sistem aproape 200 milioane de euro, bani care se pierdeau prin fraude.

"Prin introducerea prescrierii electronice si a cardului national de sanatate estimam sa aducem in sistem aproximativ 150-200 de milioane de euro, sume care se pierdeau prin fraude", a spus presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Lucian Duta, citat de MEDIAFAX.

Potrivit presedintelui CNAS, acest mecanism nu va afecta in niciun fel pacientii, ci, dimpotriva, va aduce avantaje.Sistemul informatic va fi folosit pentru a elimina deficientele care se strecoara pe piata medicamentelor si care nu erau sub controlul oficialilor.

El a mai spus ca a propus Ministerului Sanatatii un proiect de Hotarare de Guvern prin care medicii, cand prescriu un medicament, sa isi asume respectiva prescriere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.