Aproximativ 300 de studenti ai Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures si alte persoane au protestat, luni dupa-amiaza, la Targu Mures.

Protestatarii s-au adunat in Piata Teatrului din municipiu si au scandat "Nu distrugeti UMF", relateaza mediafax.ro.

Manifestantii aveau pancarte pe care scria "Nu separarii etnice", "Respectati legea", "Nu suntem troc politic", "Nu ne vindeti", "Vrem autonomie universitara", "Santajul e ilegal" si "Baba, nu strica treaba". Studentii aveau banderole albastre pe brat, simbolizand unitatea in UMF Targu Mures.

Infiintarea unei linii maghiare la UMF Targu Mures face parte din protocolul propus de UDMR, propunere concretizata intr-un ultimatum politic. Ori se rezolva cerintele partidului, ori UDMR se retrage de la guvernare.

UDMR blocheaza sedintele Parlamentului

Presedintele Ligii Studentilor din Targu Mures, Dan Zolog, a afirmat ca organizatia sa militeaza "impotriva implicarii politicului in autonomia universitara" in cazul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures si "spera ca Guvernul sa se gandeasca foarte bine" la situatia acesteia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.