Social 12 Martie 2012 10:12
Alegerile impuse de Legea Educatiei au dus la schimbarea rectorilor in majoritatea marilor universitati din tara. Afla care sunt planurile lor.

Pavel Nastase, noul rector al Academiei de Studii Economice (ASE)

Pavel Nastase doreste sa organizeze targuri de recrutare in tara pentru a pastra tinerii capabili, oprind astfel emigrarea tinerelor talente.

- "Universitatile de afara vin si organizeaza targuri de recrutare chiar la noi in tara. Trebuie si noi sa facem acelasi lucru, sa-i tinem aici pe tinerii capabili", a explicat Nastase pentru evz.ro.

Ioanel Sinescu, rectorul ales la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Carol Davila",

"Activitatea cadrelor didactice trebuie sa duca la imbunatatirea sanselor studentilor de a-si gasi un loc de munca pe piata muncii, fie ea nationala sau europeana, in raport cu standardele tot mai ridicate", spune Sinescu.

Ioan Aurel Pop, rectorul Universitatii "Babes Bolyai" (UBB) din Cluj

Pop doreste ca dascalii sa-i puna pe cursanti in fruntea listei prioritatilor, in plus este nevoie si de o re-specializare a profesorilor spre domenii de activitate restranse, dar cautate.

"In SUA am remarcat o aplecare spre specializarile de nisa pentru a se obtine rezultate", a precizat Ioan Aurel Pop.

Mircea Dumitru noul rector de la Universitatea Bucuresti (UB)

Pe Dumitru il intereseaza mai ales responsabilizarea tinerilor asupra datoriilor pe care le au: studentii sa respecte orarul si nu doar sa-si ceara drepturile. In campania sa, el a mai promis modificarea infatisarii Gradinii Botanice.

Ce parere ai despre directiile de dezvoltare propuse de noii rectori?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.