Afla cum vor evolua temperaturile in toate regiunile tarii pana pe 23 martie, conform raportului publicat de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata de la Reading, Anglia.

Banat
Temperaturile minime vor fi negative pana in jurul datei de 17 martie, valorile cele mai scazute fiind de asteptat la inceputul intervalului. Spre sfarsitul acestuia, minimele vor fi usor pozitive. Temperaturile maxime vor fi in crestere usoara si treptata, urmand a depasi 10 grade in jurul zilei de 15 martie si vor ajunge spre 14 grade in ultimele zile ale intervalului.

Precipitatiile vor fi temporare si in general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de aparitie intre 11 si 14 martie (precipitatii mixte), iar spre sfarsitul intervalului sunt posibile ploi.

Crisana
Temperaturile minime vor fi in general negative pana in jurul datei de 18 martie, valorile cele mai scazute fiind de asteptat in prima parte a intervalului (9 – 14 martie). In ultimele zile, minimele vor deveni usor pozitive. Temperaturile maxime vor marca o crestere usoara si treptata, atingand si depasind usor 10 grade in jurul datei de 15 martie, iar spre sfarsitul intervalului vom vedea temperaturi de pana la 12 grade.

Precipitatiile vor fi temporare si in general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de apariție intre 11 si 14 martie (precipitatii mixte), iar spre sfarsitul intervalului sunt posibile ploi.

Transilvania

Desi temperaturile minime vor fi marca o crestere treptata, pe tot parcursul intervalului se vor mentine negative. Spre finalul acestuia, minimele se vor apropia de -20 grade Celsius. Temperaturile maxime vor fi in crestere, de la valori de 2...4 grade la inceputul intervalului, spre 8...10 grade in perioada 20-23 martie.

Precipitatiile vor fi temporare, cu probabilitate mai mare de aparitie intre 11 si 13 martie (cand vor fi mai ales ninsori). Dupa data de 18 martie, vor fi conditii de precipitatii mai ales sub forma de ploaie.
Dobrogea

Temperaturile minime vor marca o crestere usoara, dar se vor mentine in general negative pana spre 16 – 17 martie, cu valorile cele mai scazute la inceputul intervalului. Apoi, minimele se vor situa, in medie, intre 0 si 2 grade. Temperaturile maxime vor fi, de asemenea, in general in crestere, urmand a se situa in jurul valorii de 6 grade pana pe 15 martie, iar spre sfarsitul intervalului vor urca, in medie, pana la 10...12 grade.

Citeste si:
ANM anunță averse însemnate cantitativ, însoţite de descărcări...
Prognoza meteo - 21 mai. ANM...

Vor fi conditii de precipitatii temporare si slabe cantitativ, mai ales ploi, cu probabilitate mai mare de aparitie in prima jumatate a intervalului.

Moldova
Temperaturile minime vor fi negative, cu valorile cele mai scazute intre 9 si 14 martie. Apoi, acestea se vor situa, in medie, in jurul valorii de -2 grade, pentru ca in ultimele zile sa se apropie de 0. Temperaturile maxime vor avea o tendinta de crestere treptata, de la valori in jurul a 4 grade pe 9 martie pana in jurul valorii de 10 grade dupa 19 martie.

Precipitatiile vor avea probabilitate mai mare de aparitie intre 11 si 14 martie (mai ales ninsori la inceput, apoi mixte) si spre sfarsitul intervalului (cand vor fi indeosebi sub foma de ploaie).

Muntenia

Temperaturile minime, in general negative, vor fi in crestere usoara si treptata, urmand a se apropia de 0 grade, in ultimele zile ale intervalului. Temperaturile maxime vor avea, de asemenea, o tendinta de crestere, situandu-se pana pe 15 martie in jurul valorii de 8 grade iar dupa aceasta data, vor creste pana la 10 - 12 grade.

Citeste si:
Prognoza meteo - 6 martie 2023. Vreme însorită în noul început de...
Prognoza meteo - 6 martie...

Precipitatiile vor fi temporare, mixte si in general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de aparitie intre 11 și 14 martie.

Oltenia
Temperaturile minime vor fi in general negative pana spre 19 martie, apoi vor avea o tendinta de crestere, urmand sa devina pozitive in perioada 20 - 23 martie. Temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de 8 grade pana spre 12 – 14 martie, apoi vor marca o crestere si vor ajunge la 12...14 grade

Precipitatiile vor fi temporare, mixte si in general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de apariție intre 11 si 14 martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.