Un proiect de hotarare pentru conferirea statutului de agora Pietei Universitatii din Capitala, prin care zona va fi amenajata pentru dezbateri publice, lansat la initiativa ProDemocratia, a intrat in dezbatere publica pe site-ul PMB.

Acelasi proiect a fost respins in ianuarie, de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), pentru ca PDL a votat impotriva.

Conform proiectului, zona din fata Universitatii de Arhitectura si cea din fata TNB vor fi amenajate ca spatii de dezbateri publice, relateaza mediafax.ro.

Acestea vor fi deschise zilnic intre orele 9.00-21.00, iar numarul de participanti va fi de max. 100 de persoane, in spatiul din fata Universitatii de Arhitectura, si maximum 150 de persoane in spatiul din fata TNB.

Cetatenii care doresc sa se exprime in aceste spatii vor fi obligati sa informeze in scris la Registratura PMB despre tema, durata si ziua dezbaterii, urmand ca PMB sa gestioneze "Lista de dezbatere publica". La tribuna special amenajata pentru dezbatere, poate vorbi o singura persoana, o data, in continuu, maxim 30 de minute.

Sedinta publica de dezbatere a proiectului va avea loc pe 19 martie 2012, la ora 13.00, la sediul PMB, sala CGMB. Proiectul va intra pe ordinea de zi a primei sedinte ordinare a CGMB din luna aprilie, potrivit gandul.info.

Consulta proiectul supus dezbaterii publice aici.


Unde mai putem intalni spatii special amenajate pentru dezbateri publice in lume?

- Hyde Park, Londra
- Spreeksteen, Amsterdam
- Speakers' Corner, The Domain, Sydney


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.