Social 8 Martie 2012 10:50
Traim intr-o tara a "dezastrelor", ceea ce constituie o problema pentru companiile de asigurari din tara.

Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) factorul de tara pentru riscul de inundatii este in Romania de 0,40% adica cel mai mare din Europa si de patru ori mai mare decat in Italia, Belgia sau Marea Britanie.

In ceea ce priveste cutremurele, Romania se situeaza (exceptand cateva tari dimensiuni foarte mici) pe locul trei in Europa dupa Cipru si Grecia. Cumulate, valorile celor doi indici plaseaza Romania pe primul loc pe continent in ceea ce priveste riscurile catastrofale in ansamblu, relateaza capital.ro.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a lansat spre dezbatere un set de norme care reglementeaza conditiile in care companiile din Romania vor putea emite polite de asigurare pentru catastrofe. Datorita faptului ca factorul de risc pentru Romania este foarte mare, dauna posibila este mai mare iar companiile vor trebui sa constituie rezerve mai mari sau sa isi reasigure portofoliile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.