Procurorul sef al Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica, Valentin Selaru, a declarat, miercuri, ca organele de urmarire penala nu au avut nicio indoiala asupra discernamantului faptelor comise de Gheorghe Vladan, dar au solicitat efectuarea expertizei psihiatrice, intrucat asa prevede legea.

"Organele de urmarire penala nu au avut nicio indoiala asupra discernamantului faptelor comise de inculpat", a precizat Selaru, subliniind ca efectuarea expertizei psihiatrice a fost ceruta intrucat asa prevede legea, informeaza MEDIAFAX.

Procurorul sef al Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica a explicat faptul ca anchetatorii au solicitat efectuarea expertizei psihiatrice pentru a se stabili daca Vladan avea discernamant in momentul atacului, pentru ca sunt obligati de Codul de procedura penala.

El a precizat ca aceasta expertiza este obligatorie in toate situatiilor de omor calificat si omor deosebit de grav, indiferent de cate victime sunt si de arma care este folosita.

Citeste si: Ce a invatat Politia Romana din cazul Gheorghe Vladan?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.