Social6 Martie 2012

Lectura de un minut

Mai mult de o treime dintre adulti sunt expusi la fumul de tutun secondhand la locul de munca, 86,6% in restaurante si 94,4% in baruri si cluburi.

Primul studiu GATS Romania arata ca prevalenta fumatului in Romania este de 26,7%. Studiul a stabilit o prevalenta semnificativa a consumului de tutun in tara noastra, aproximativ 5 milioane de fumatori, dintre care 4 milioane fumeaza zilnic.

“Avand in vedere ca in Romania mai mult de 4,4 milioane de persoane fumeaza zilnic, aproape 6,5 milioane persoane sunt expuse la fumul de tigara la domiciliu (dintre care peste 3 milioane de nefumatori) si 2 milioane la locul de munca, la care se adauga expunerea ridicata la fumul de tutun ambiental in diverse spatii publice, este de o importanta vitala ca Guvernul sa aseze controlul tutunului pe lista prioritatților legislative”, a declarat Ritli Ladislau, ministrul Sanatatii.

Opinia publica sprijina puternic reglementarile legislative restrictive. Aproape trei sferturi dintre adulti (72%), s-au declarat in favoarea interzicerii totale a fumatului in restaurante si mai mult de jumatate (57%) in baruri si cluburi.

Ministerul Sanatatii intentioneaza reglementarea interzicerii fumatului in spatiile publice in concordanta cu recomandarile UE. Acest aspect poate fi pus in realizare prin sustinerea proiectului de lege care exista in prezent in Parlament sau prin promovarea unui act normativ care sa reglementeze tutunul in spatiile publice.

Ce parere aveti despre interzicerea fumatului in spatii percum restaurante, baruri si cafenele in Romania?

Citeste si:
Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la șefia comisiei științifice...
Adrian Streinu-Cercel a fost...

Citeste si: Ce s-ar intampla cu economia daca romanii ar renunta la fumat?

Este oficial: Fumatul, interzis in spatii publiceTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.