Social 5 Martie 2012 11:05
Purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Tudorel Urianu, informeaza ca s-a remediat problema care a aparut la sistemul informatic, astfel ca parintii isi pot inscrie copiii in clasa pregatitoare si clasa I.

Oficialul ministerial a afirmat ca firma care se ocupa de sistemul informatic este Siveco si ca in cursul noptii au fost doua caderi de tensiune, respectiv la ora 2.00 si la ora 4.00, "din cauza carora s-a spart hardul".

De la ora 5.00 si pana acum reprezentantii companiei au lucrat la transferarea datelor pentru un nou hard, a declarat Urianu pentru MEDIAFAX.

Softul Ministerului Educatiei pentru inscrierea copiilor in clasele pregatitoare era blocat luni dimineata, astfel ca multi parinti care au mers la scoli pentru a-si inregistra copii in grupa pregatitoare nu au putut face acest lucru, ei fiind rugati sa astepte sau sa revina.

Ca urmare a acestei defectiuni, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant u cerut penalizarea celor responsabili de blocarea softului folosit pentru inscrierea in clasa pregatitoare, subliniind ca aceasta este o "greseala impardonabila".

"Aceasta este inca o dovada in plus ca Ministerul Educatiei nu a pregatit aceasta clasa zero. Asteptam ca ministrul sa ia o masura de curatenie pentru cei responsabili, sa-i penalizeze, sa-i dea afara, pentru ca aceasta este o greseala impardonabila care se petrece in prima zi de inscriere", a spus Liviu Pop, Secretarul general al FSLI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.