Ianuarie - Regimul termic mediu se va situa in limite normale, exceptand sudul tarii, unde va fi mai bland decat in mod obisnuit. Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale, cu tendinta de excedent pe alocuri in centrul si sud-vestul tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -4C si 6C, mai ridicate in sudul tarii, unde vor putea atinge 10C, in prima parte a lunii. Temperaturile minime se vor incadra intre -14C si -4C, izolat chiar sub -25C in centrul si nordul tarii. In partea a doua a lunii in regiunile sud-estice si estice vor fi posibile ninsori viscolite. Cantitatile de precipitatii vor fi cuprinse in general intre 25 si 70 l/mp cumulate intr-un numar de la 7 la 16 zile cu precipitatii. Pe fondul incalzirii de la mijlocul lunii, se va produce polei. Ceata va fi mai frecventa in regiunile sudice si estice.

Februarie - Temperaturile medii se vor situa sub valorile normale in vestul si sudul tarii, iar in rest vor fi normale. Cantitatile de precipitatii nu vor depasi valorile normale. Se asteapta sa fie o luna tipica de iarna si vor fi posibile ninsori viscolite, mai ales in regiunile din estul si sud-estul tarii. Temperaturile minime, care in mod obisnuit au valori intre -11C si -1C, pot cobori in noptile cele mai reci sub -25C in depresiunile din centrul si nordul tarii. Cantitatile de precipitatii vor fi cuprinse in general intre 20 si 55 l/mp. Vor fi conditii de producere a poleiului.

Martie - Va fi o luna capricioasa, atat cu zile care vor prezenta caracteristici de iarna, cat si cu zile frumoase de primavara. Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale. In prima parte a lunii vor mai fi posibile ninsori, asociate cu intensificari de vant. Fata de mediile multianuale ale temperaturilor maxime cuprinse intre 6C si 16C, in zilele cu vreme frumoasa cu aspect de primavara valorile termice pot atinge 20-22C in sudul tarii spre sfarsitul lunii. Fata de regimul termic al minimelor cuprinse intre -5C si 4C, in cele mai reci nopti sunt posibile valori care pot sa scada sub -10C in depresiunile din centru si nord. Vor fi conditii de bruma si inghet la sol, mai ales in jumatatea de nord a tarii. Cantitatile de precipitatii vor fi cuprinse intre 25 si 60 l/mp.