Social1 Martie 201211:31

Lectura de un minut

Aproape 100 de hectare din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii au ars seara trecuta intr-un puternic incendiu.

Incendiul a izbucnit langa lacul Nuntasi in apropierea cetatii Histria, unde pompierilor le-a fost foarte dificil sa intervina din cauza terenului accidentat. O alta problema a fost vantul care a imprastiat flacarile.

Mai multe echipaje de pompieri ale ISU Dobrogea, ajutate de voluntari ai comandamentelor locale pentru situatii de urgenta Istria si Corbu s-au chinuit mai bine de opt ore sa stinga flacarile, relateaza evz.ro.

Potrivit agentului ecologic Ion Voinea de la Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, „fauna nu a fost afectata, mistretii fug la incendii, iar pentru perioada de cuibarit la pasari este prea devreme”.

Din fericire pentru locuitorii din zona, suprafata afectata este inconjurata de balti, deci nu a existat pericolul extinderii incendiului pana la gospodarii. Nu se stie deocamdata daca incendiul a fost provocat de cineva sau fi izbucnit accidental. Incendiul a fost lichidat in jurul orei 1.30, dar pompierii si agentii ecologi ai Administratiei Rezervatia Biosferei Deltei Dunarii vor ramane in zona pana la eliminarea tuturor eventualelor focare.

Citeste si:
Incendiu la un depozit de vopseluri. Ro-Alert a emis un mesaj
Incendiu la un depozit de...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.