Social 1 Martie 2012 16:22
Programul, care se va extinde pe cinci ani, vizeaza femeile cu varsta intre 25 si 64 de ani si va fi demarat incepand cu luna aprilie.

"Programul se va desfasura in prima etapa, in centrele universitare. Se vor incheia contracte cu medicii de familie si cu cabinetele de ginecologie, care vor avea rolul de a recruta femeile care au nevoie de acest examen citologic (testul Babes Papanicolau). Femeile care vor fi depistate cu boala vor fi internate si tratate in spitalele de stat”, a declarat Vasile Cepoi, secretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii.

Programul se va desfasura simultan cu campania de vaccinare a fetitelor impotriva HPV. Proiectul va fi publicat de la 1 aprilie pe site-ul Ministerului Sanatatii, unde va fi supus dezbaterii publice pentru 10 zile, dupa care va fi publicat in Monitorul Oficial, relateaza evz.ro.

Bugetul pentru proiect este de 72 de milioane de lei si face parte din bugetul general al Programului National Oncologic (in valoare de peste 800 de milioane de lei).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.