Marti va avea loc un protest in fata sediului Ministerului Educatiei si Cercetarii impotriva introducerii clasei pregatitoare.

Protestul este organizat de membri ai Federatiei Sindicatelor din invatamant "Spiru Haret" din gradinitele si scolile municipiului Bucuresti. De asemenea, la protest sunt asteptati sa participe si parinti, relateaza realitatea.net.

Actiunea de maine are drept scop blocarea aplicarii prevederilor referitoare la debutul clasei pregatitoare in invatamantul primar in anul scolar 2012-2013.

Sindicalistii sunt nemultumiti si de lipsa dialogului social si de promovarea Metodologiei privind cuprinderea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I pentru anul scolar 2012-2013 fara consultarea partenerilor sociali.

Aproape 75% dintre parinti nu sunt de acord cu infiintarea clasei pregatitoare, iar dintre cei care doresc infiintarea acesteia, aproximativ 65% considera ca sistemul de invatamant nu este pregatit pentru a introduce aceasta clasa din anul scolar 2012-2013, potrivit unui sondaj FSLI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.