Aproape 75% dintre parinti nu sunt de acord cu infiintarea clasei pregatitoare, iar dintre cei care doresc infiintarea acesteia, aproximativ 65% considera ca sistemul de invatamant nu este pregatit pentru a introduce aceasta clasa din anul scolar 2012-2013, potrivit unui sondaj FSLI.

"In privinta profesorilor care au raspuns la acest sondaj, rezultatele sunt asemanatoare cu cele efectuate in randul parintilor, diferentele fiind sub marja de eroare de 3%", se arata intr-un comunicat de presa al FSLI citat de MEDIAFAX.

Dintre cele 1.863 de persoane chestionate, 55,56% sustin ca aceasta clasa trebuie sa functioneze la gradinita.

Potrivit respondentilor, cele trei conditii minime necesare functionarii optime a clasei pregatitoare sunt: baza materiala, respectiv banci, scaune, grupuri sanitare, spatiu suficient in sala de curs; existenta programei scolare; corpul profesoral special format.

Aproximativ 74% dintre cei care au raspuns la chestionar considera ca cele trei conditii minime trebuie asigurate de catre minister, 17% de catre autoritatile locale si 9% de catre parinti si profesori.

La sondajul realizat on-line de catre FSLI au raspuns 1.865 de persoane, dintre care 765 de parinti. Marja de eroare a sondajului este de 3%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.