Peste 30% dintre functionarii publici din Romania au depasit varsta de 50 de ani, iar aceasta situatie ar putea avea consecinte grave determinand o reducere a capacitatii de adaptare si transformare a sistemului administrativ, precizeaza presedintele ANFP, Andras Szakal.

Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) informeaza ca peste 30% din functionarii publici din Romania au depasit varsta de 50 de ani, acesta fiind rezultatul unui studiu privind situatia pe categorii de varsta a functionarilor publici, realizat de catre institutie.

"Situatia ar putea avea consecinte grave, determinand o reducere a capacitatii de adaptare si transformare a sistemului administrativ, cu alte cuvinte, o incetinire in procesul de modernizare a sectorului public romanesc", a declarat presedintele ANFP, Andras Szakal, conform MEDIAFAX.

Potrivit ANFP, situatia este relativ asemanatoare cu cea existenta in Franta, la nivelul anului 2005, cand autoritatile de la Paris au tras atunci un semnal de alarma cu privire la imbatranirea corpului functionarilor publici, grupa de varsta de peste 50 de ani reprezentand atunci un sfert din totalul functionarilor publici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.