Astazi au fost semnate contractele de finantare pentru trei proiecte finantate cu fonduri europene care se vor derula in Brasov si in cinci localitati din zona metropolitana a acestuia, in urmatorii doi ani.

Constractele au fost semnate de catre Cristian Petrescu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, la Primaria Brasov.

"Brasovul este fruntas in depunerea de proiecte si accesarea de fonduri europene. Au fost contractate 90 de proiecte in valoare de 382 de milioane de lei, urmand sa fie contractate inca 14 proiecte in valoare de 170 de milioane de lei care se afla in evaluare, iar alte 23 de proiecte in valoare de 300 de milioane de lei vor intra in evaluare in urmatoarea perioada", a spus Cristian Petrescu, citat de evz.ro.

Primul proiect este "Dublarea Pasajului Fartec" avand ca scop fluidizarea traficului ce se desfasoara pe Bulevardul Grivitei si Calea Feldioarei DN13/E 60. Al doilea proiect este va reabilita o cladire cu locuinte sociale, pentru tineri cu varsta pana la 35 de ani.

Beneficiarii celui de al treilea proiect – "Siguranta in scoli in Zona Metropolitana" - sunt 10 scoli din localitatile Codlea, Sacele, Rasnov, Ghimbav si Predeal. Banii vor fi folositi pentru modernizare si achizitionare de echipamente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.