A venit randul vamii Bors sa se aglomereze cu tir-uri care asteapta sa treaca prin controalele impotriva evaziunii.

Peste 1.200 de autocamioane au fost blocate la Punctul de Trecere a Frontierei Bors, din cauza unor controale demarate pentru a depista eventualele nereguli in actele si marfa transportatorilor. Actiunea de control este desfasurata de catre Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera (ITPF) Oradea pentru combaterea contrabandei și evaziunii fiscale.

„Principalele obiective sunt depistarea transporturilor fara documente sau nereguli ale documentelor, identificarea societatilor comerciale care efectueaza importuri si exporturi fara a respecta baza legala si prevenirea si combaterea contrabandei cu bunuri de larg consum si produse accizabile", spune comisarul șef Dan Lazar, purtatorul de cuvant al ITPF Oradea, citat de adevarul.ro.

In cursul noptii de luni spre marti s-a format o coloana de tir-uri de zeci de kilometri pornind de la vama Giurgiu unde de asemenea, vamesii controlau extrem de amanuntit incarcaturile si actele soferilor. Ministrul de Interne, Gabriel Berca, a declarat miercuri seara, ca, in urma controalelor facute in ultimele zile la Vama Giurgiu, s-au descoperit deja tir-uri intregi cu marfa adusa prin firme fantoma.

Totodata, ministrul a precizat ca aglomeratia de la punctul de frontiera Giurgiu-Ruse nu a fost cauzata numai de controlul amanuntit facut de politistii de frontiera, ci si de faptul ca Dunarea este inghetata, citeaza hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.