Statisticile arata ca numarul de familii cu un singur parinte din Romania aproape s-a dublat in ultimii zece ani. Care este cauza?

La recensamantul din 2002, familiile cu un singur parinte aveau o pondere de 13% din total, iar, in prezent, se estimeaza ca reprezinta aproape un sfert. Fenomenul se datoreaza mai ales divortului sotilor.

Multe dintre aceste familii traiesc la limita subzistentei. Un studiu din 2004 efectuat de Institutul Național de Statistica arata ca 23,8% dintre acestea au restante in mod constant la intretinere si la ratele bancare, relateaza evz.ro.

Parintele este nevoit sa lucreze mai mult pentru a compensa lipsa unui venit suplimentar care ar fi fost adus de al doilea parinte, iar relatia dintre copii si parinte sufera din acest motiv.

Ce face guvernul pentru a ajuta aceste familii? Se acorda un ajutor maxim de 200 de lei pentru familiile cu un singur parinte, in functie de numarul de copii si de venitul lunar pe membru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.