Ministerul Educatiei, ANOFM si Inspectia Muncii vor colabora pentru a preda legislatia muncii in scoli.

Tinerii aflati in primii ani de munca sunt principalele victime in accidentele de munca din cauza faptului ca nu-si cunosc drepturile pe care le au ca si angajati, mai multe institutii cu atributii in domeniu decizand ca legislatia muncii sa fie introdusa in curricula scolara ca obiect optional.

Ministerul Educatiei (MECTS), Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) si Inspectia Muncii (IM) au semnat, miercuri, protocoale de colaborare pentru cresterea sanselor de ocupare a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, dar si pentru pregatirea tinerilor care urmeaza sa intre pe piata muncii in domeniul legislatiei muncii, relateaza mediafax.ro.

"Acesti copii ies din liceu si nu stiu cui sa se adreseze pentru a obtine un loc de munca, nu stiu ce inseamna un contract de munca si nu stiu ce semneaza si cad astfel victime in accidente de munca sau in relatia cu angajatorii" , a declarat Dantes Nicolae Bratu, Inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.