Planul Urbanistic General (PUG) va fi discutat in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) in maximum doua luni, dupa care urmeaza sa fie aplicata Strategia Bucuresti 2035.

Unirea celor sapte gari din Bucuresti prin linie de metrou, dublarea spatiilor verzi, recuperarea identitatii urbane pentru centrul Capitalei sunt doar cateva din obiectivele cuprinse de Conceptul Strategic Bucuresti 2035 (CSB2035), relateaza MEDIAFAX.

Acest concept mai cuprinde finalizarea autostrazii suspendate, care va fi realizata in parteneriat public-privat, inchiderea celui de-al patrulea inel de circulatie in sudul Capitalei, refacerea si pastrarea caselor monument, programe privind spatiul verde - acoperisuri verzi, amenajarea Dambovitei. Unele proiecte din acest concept au inceput deja sa fie implementate, cum ar fi de exemplu Mihai Bravu - Vacaresti, subtrecerea de la Vacaresti-Oltenita, Podul Doamna Ghica, Dudescu.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, miercuri, la intalnirea cu oamenii de afaceri privind CSB 2035, ca acesta este greu de realizat cu o "legislatie schioapa", care s-a schimbat de foarte multe ori in functie de interesele unor grupuri in detrimentul bucurestenilor.

Arhitectul sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu, a spus luni ca instrumentul strategic cel mai important pentru "CSB2035" este PUG, iar Primaria a finalizat lucrarile importante care vor fundamenta acest plan urbanistic general.

"Intr-o luna sau doua vom discuta in Consiliu Planul Urbanistic General", a precizat Patrascu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.