Funeriu raspunde criticilor adresate regulamentului inscrierii in clasa pregatitoare si clasa I, care spun ca micutii "vor fi legati de glie".

Fostul ministru al Educatiei a precizat ca au aparut unele comentarii prin care i s-a reprosat ca prin ordinul privind inscrierea in clasa pregatitoare si in clasa I copiii sunt "legati de glie", respectiv obligati sa se inscrie la scoala la care este arondata locuinta, relateaza MEDIAFAX.

Consilierul prezidential a subliniat ca prin procedura de inscriere la clasa pregatitoare si la clasa I parintii pot sa-si inscrie copiii la orice scoala doresc. In acelasi timp este asigurat accesul fiecarui copil la scoala din proximitatea casei, daca parintii doresc si solicita acest lucru.

"Politicienii care sustin sau cred contrariul nu au citit nici ordinul, nici brosura distribuita tuturor parintilor, nici presa si nici nu au sunat la telverde. Diferenta fata de anii trecuti este ca procesul este mult mai bine organizat si mult mai transparent. Parintii nu mai trebuie sa mearga cu dosarul la 10 scoli si nu se mai pot rezolva anumite cazuri prin pile si spaga", a declarat Funeriu.

El a mai precizat ca singurii care pot fi deranjati de noul regulament sunt directorii de scoli slabe si politicienii obisnuiti sa "sara peste rand".

Citeste si: Unde iti poti inscrie copilul pentru primul an de scoala?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.