Ministerul Dezvoltarii Regionale si al Turismului anunta un record de turisti, insa hotelierii din statiunile montane se plang ca in luna februarie au inregistrat cei mai putini turisti din ultimii ani din cauza drumurilor blocate de zapada.

"In luna februarie a acestui an atat noi, cat si intreaga statiune, am inregistrat cel mai mic grad de ocupare din ultimii ani. Au venit mai putini turisti din cauza conditiilor meteo nefavorabile", a declarat pentru MEDIAFAX Marian Schwartz, directorul hotelului Rina din Sinaia.

El a spus ca in cursul saptamanii hotelurile sunt aproape goale, iar in week-end-uri se mai anima putin. Potrivit lui Schwartz, majoritatea celor care ajung in week-end la Sinaia vin pentru conferinte.

MDRT a anuntat luni ca peste 185.000 de accesari la punctele de transport pe cablu si 56.000 de masini au fost inregistrate in principalele statiuni si localitati turistice montane din Romania in week-end, acestea fiind cele mai aglomerate zile la munte dupa sarbatorile de iarna. Poiana Brasov a atras 50.000 de masini din totalul de 56.000, dar Poiana are doar 4.136 de locuri de cazare.

Intrebat cum au reusit sa se cazeze cei 100.000 de turisti in cele 4.000 de locuri de cazare, Bogdan Oprea, purtator de cuvant al MDRT, a afirmat: "Nu stiu exact unde parcheaza, unde dorm si unde se cazeaza. Trebuie vorbit la Primaria Brasov, pentru ca e problema lor, nu a noastra".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.