Social22 Februarie 2012

Lectura de un minut

Aproximativ 7.700 tineri din toate colturile lumii isi adjudeca anual cate un loc in institutiile de invatamant superior din Romania, pentru studii de licenta, masterat sau doctorat. Vezi care sunt principalele domenii in care strainii reusesc sa ia locul romanilor, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Stiinte sociale si politice

Anual, aproximativ 120 de studenti straini aleg sa studieze in Romania stiinte sociale si politice, in regim de licenta, masterat si doctorat.

Principalele universitati catre care acestia isi indreapta atentia sunt Universitatea Bucuresti, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest Timisoara si Universitatea Oradea.

Stiinte economice

Acest domeniu atrage anual in universitatile din Romania circa 450 de studenti straini in toate cele trei cicluri de invatamant superior.

Principala institutie de studiu catre care se indreapta acestia este Academia de Studii Economice (ASE) din Bucuresti. La nivel national, cele mai bune scoli in domeniu sunt Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Citeste restul articolului pe wall-street.ro

Citeste si:
Un student intors din China, suspect de infectare cu coronavirus
Un student intors din China,...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.