Social21 Februarie 201209:59

Lectura de un minut

Oportunitatile sporite reprezinta principalul motiv pentru care tinerii vor sa invete in strainatate, arata un nou studiu.

Studiul organizat cu ocazia RIUF arata ca principalul motiv invocat pentru a pleca la studii este reprezentat de oportunitatile sporite, fie
ele educationale sau profesionale, existente in strainatate (36.21% dintre respondenti). 27.15% dintre respondenti au declarat ca motivul este calitatea invatamantului de afara, iar 12.75% spun ca vor sa plece pentru experienta dobandita prin intermediul studiului in strainatate.

Domeniul cel mai interesant pentru studentii romani este Business (20% dintre respondenti declarand ca vor sa studieze acest domeniu). Pe locul 2 se situeaza IT&Computer Science si Marketing (17% fiecare), urmate la o distanta mica de economie (16%), jurnalism (15%) si limbi straine, management turistic, politica si REI (fiecare cu 14%).

Cele mai putin cautate domenii de studiu in strainatate par a fi contabilitatea si istoria.

Cand vine vorba de intoarcerea in tara, doar 4% dintre respondenti au declarat ca nu s-ar mai intoarce deloc. Cei mai multi (61%) au spus ca s-ar intoarce pentru familie, prieteni, rude sau pentru Romania.

Citeste si:
Studiu despre riscurile de a conduce pe timp de iarna
Studiu despre riscurile de a...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.