Presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR) ofera o statistica ingrijoratoare privind raportul dintre capacitatea Romaniei de a produce doctori si viteza cu care ii pierde.

Sistemul de invatamant a produs 7.000 de medici, in ultimii cinci ani, insa numarul celor plecati in strainatate, in aceeasi perioada, este mult mai mare, adica 10.000, a declarat Vasile Astarastoae, presedintele CMR.

In total in Romania sunt 56.000 de medici, dintre care 13.000 sunt rezidenti si 2.000 sunt pensionari. Pierderea de 10.000 de medici s-a produs din doua cauze, potrivit presedintelui CMR: blocarea posturilor si migratia medicilor.

"Numarul medicilor a scazut din cauza blocarii posturilor, dar si a plecarii acestora in strainatate. Statul este obligat sa protejeze sanatatea si, de asemenea, sa-si indeplineasca responsabilitatea sociala", a mai spus profesorul Vasile Astarastoae, citat de apropo.ro.

Citeste si Graficul zilei: Evolutia numarului de medici din Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.