Laurentiu Cristian Ion s-a clasat pe locul al saptelea la un concurs international de programare si va merge in vizita la sediul companiei Google.

Tanarul de 17 ani este din Pitesti (invata in Bucuresti) si a castigat numeroase alte concursuri de informatica. Cu ocazia competitiei internationale Google Code-In, el a concurat timp de doua luni cu alti 542 de elevi cu varsta cuprinsa intre 13 si 18 ani, din 56 de tari ale lumii.

Concurentii au primit sarcini pentru diverse organizatii de software Open Source acceptate de Google. Sarcinile de lucru (task-urile) variau in dificultate, iar pentru rezolvarea lor participantii primeau o suma de bani (100 de dolari pentru fiecare trei taskuri indeplinite) si puncte.

In total au fost rezolvate peste 3000 de task-uri, iar cei care au rezolvat cele mai multe au ajuns in topul castigatorilor.

Elevul de 17 ani de la Liceul International de Informatica Bucuresti (ICHB) a adunat 115 puncte, iar pentru performantele lui a fost invitat la sediul Google din Mountain View, California. Timp de cateva zile, el si alti 9 elevi din fruntea clasamentului vor face schimb de experienta intre ei dar si cu inginerii de la Google.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.