Doua treimi dintre bucuresteni au o parere buna si foarte buna despre proiectul construirii Catedralei Mantuirii Neamului, iar 30% se opun acestui proiect, potrivit unui sondaj CURS-GeoPOL.

La intrebarea "Sunteti de acord sau impotriva construirii Catedralei Mantuirii Neamului in Bucuresti?", 32% dintre cei intervievati s-au declarat "total de acord", 32 % "mai degraba de acord", 17% "mai degraba impotriva", iar 13% "total impotriva", relateaza evz.ro.

"Tinand cont de diversitatea sociodemografica si de optiunile politice ale publicului bucurestean, faptul ca de doua ori mai multi bucuresteni sunt de acord cu Catedrala, decat impotriva, traseaza o optiune majoritara a bucurestenilor in problema Catedralei Mantuirii Neamului.

Investigarea motivatiilor uneia sau alteia dintre cele doua optiuni poate fi interesanta sub aspect sociologic, dar fotografia optiunilor este clara. O prelungire a dezbaterii publice risca sa devina inutila
", este concluzia analizei CURS-GeoPOL.

1800 de persoane au participat la sondaj pentru a forma esantionul reprezentativ, iar sondajul a fost realizat intre 9 si 18 ianuarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.