Daca tot avem zapada din belsug, sa ne facem cateva partii in plus. Sambata, 11 februarie, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a inaugurat doua partii noi in statiunea Busteni.

Odata cu noile dotari, domeniul schiabil din statiune isi dubleaza practic suprafata. Investitia a fost realizata cu fonduri europene prin Programul Operational Regional (POR) si cu fonduri de la bugetul de stat prin Programul „Schi in Romania“, finantarea fiind derulata prin MDRT.

Noua partie de schi, Kalinderu 2, are o lungime de 1,2 kilometri si un grad de dificultate mediu spre greu. Ea este dotata si cu un sistem de inzapezire artificiala care va asigura conditii propice pentru schi chiar si in perioadele cu putine precipitatii. In plus, a fost amenajata si o partie pentru sanie in lungime totala de 250 de metri.

In cadrul aceleasi investitii, vechea partie de schi, Kalinderu 1, a fost dotata cu un sistem de iluminat nocturn. Valoarea totala a lucrarilor inaugurate sambata este de aproximativ 3,7 milioane de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.