Presedintele Traian Basescu a precizat, intr-o conferinta de presa, ca nu exista niciun fel de pericol ca populatia sa ramana fara energie electrica.

“Daca, in mod exceptional, va avea loc o avarie la termocentrale sau hidrocentrale se va proceda conform unui plan dinainte stabilit, care prevede intreruperea furnizarii de energie electrica catre agentii economici”, a declarat Basescu.

Traian Basescu a mai precizat ca Romania exporta in prezent 500 megawati pe ora, iar, daca este nevoie, se poate stabili printr-o hotarare de guvern sistarea oricarui export de energie electrica.

Declaratia a fost facuta pentru a clarifica situatia generata de un comunicat al Ministerului Economiei sau alta structura responsabila de situatia energetica a tarii.

Potrivit hotnews.ro, Transelectrica a anuntat ca din cauza deficitului de energie electrica din Sistemul Energetic National, in anumite ore nu sunt resurse pentru acoperirea necesarului de consum si de export.

In aceste conditii, Ministerul Economiei a elaborat un proiect de hotarare privind limitarea sau sistarea exporturilor de energie in perioada 16 februarie-15 martie. Proiectul mai prevede limitarea consumului de energie la nivel national.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.