Sloiurile de gheata acopera 60-100% din suprafata apei Dunarii, in aval de Portile de Fier II, pe sectorul Gruia-Calafat-Calarasi.

Inghetarea apei a generat si diminuarea debitului afluent, acestea scazand de la 2.800 metri cubi/secunda, cat masura ieri, la 2.310 metri cubi/secunda. Diferenta este si mai socanta, avand in vedere ca media multianuala a lunii februarie este de 5.300 metri cubi/secunda, scrie evz.ro.

''Tot din aceleasi motive debitul defluent la Portile de Fier I este de numai 633 metri cubi/secunda, iar cel de la Portile de Fier II de 2.322 metri cubi/secunda'', a precizat Camelia Barbutu, purtatorul de cuvant al Administratiei Bazinala de Apa (ABA) Jiu.

Circulatia fluviala a navelor este complet paralizata din cauza ghetii, un numar de aproximativ 150 de nave fiind blocate in porturile Bechet, Calafat, Drobeta Turnu Severin, Orsova si Moldova Noua.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.