Presedintele CJ Vrancea, a declarat, ca a fost instituita situatie de urgenta in judet, in conditiile in care zeci de mii de persoane sunt izolate din cauza zapezii.

Spre deosebire de starea de urgenta care presupune interventia Armatei, starea de alerta si situatia de urgenta sunt evenimente cu caracter non-militar, in conditiile in care fenomenele naturale pun in pericol viata oamenilor, relateaza HotNews.

"Dupa cinci zile de insistente extraordinare, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a constatat situatia de urgenta din Vrancea prin act administrativ. Acum suntem in situatie de urgenta. Este suficienta pentru ca, in baza Ordonantei 34, sa contractam toate resursele financiare, materiale si logistice pentru a readuce la normalitate viata cetatenilor din Vrancea", a afirmat Marian Oprisan.

40.000 de oameni sunt izolati in judetul Vrancea, fara alimente, apa si medicamente.

Potrivit unei situatii transmise, de CJ Vrancea, DN 2 N, sectorul Chiojdeni-Jitia, este inchis, ceea ce inseamna ca satele Chiojdeni, Maracini, Seciu, Lojnita, Luncile, Poduri, Catauti, Tulburea sunt izolate, scrie MEDIAFAX.

DN 2R Jitia Vintileasca este complet blocat, astfel ca sunt izolati si locuitorii satelor Jitia, Jitia de Jos, Cerbu, Magura, Dealu Sarii, Vintileasca, Tanasari, Dupa Magura, Neculele, Bahnele, Poiana Stoichii. In zona DN 23-Focsani-Galati sunt blocate si izolate localitatile Botirlau, Vulturu, Hingulesti, Maluri, Vadu Rosca, Nanesti, Calienii Noi, Calienii Vechi, Maicanesti, Belciugatele, Tataru, Ramniceni, Slobozia, Botesti, Stupina, in timp ce pe DN 23 B Maicanesti-Ciorasti sunt izolate localitatile Ciorasti, Spatareasca, Codresti, Mihalceni, Satul Nou, Balesti, Ciauru, Cornesti, Gavanesti, Risova, Stolojani, Talpasesti, Tamasesti, Voingesti. Pe DN 23 A Focsani-Ciorasti sunt blocate localitatile Tataranu, Bordeasac Veche, Bordeasca Noua, Martinesti si Vijiitoarea, Voetin, Bogza, Caiata, Faraoanele, Ciuslea si 12 sate din comuna Dumitresti.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) face apel la reprezentantii industriei de turism
pentru a veni in ajutorul persoanelor izolate din cauza caderilor de zapada si pentru a dona, din rezervele proprii, produse alimentare si bunuri de prima necesitate.

Citeste si:
Pavel Bartoș a fost operat de urgență. Cu ce probleme de sănătate...
Pavel Bartoș a fost operat de...

"Industria de turism si partenerii nostri au rezervele necesare de produse din care pot dona oamenilor aflati in mare nevoie. Avem resurse sa putem distribui aceste ajutoare. Impreuna trebuie sa ne mobilizam si sa facem un gest de solidaritate, care poate insemna salvarea de vieti omenesti", afirma ministrul Cristian Petrescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.