Noul ministru al Dezvoltarii si Turismului, Cristian Petrescu, a declarat ca si Centrul Istoric al Capitalei si Casa Poporului trebuie valorificate mai mult in scop turistic.

Integrarea Centrului Istoric al Capitalei in circuitul turistic depinde de Primaria Capitalei, Petrescu afirmand ca tot ce va tine de Ministerul Turismului va fi intreprins. “Vorbim si de centre de informare si de sprijinirea investitiilor care pot fi facute prin ministerul nostru, sa ajutam Primaria Capitalei, in cazul in care are nevoie”, a declarat Cristian Petrescu la RFI Romania.

Intrebat ce rol va juca Casa Poporului in strategia sa turistica, ministrul Petrescu a afirmat ca este un simbol de trista amintire pentru romani, in general, dar si pentru strainii care vin in Bucuresti. “In turism superlativele atrag, iar atunci cand ai cea mai mare cladire din Europa si a doua ca marime din lume, ar fi culmea sa nu exploatezi acest avantaj. Depinde de Primaria Capitalei sa fie inclusa in arealul turistic”, a mai spus ministrul Cristian.

De asemenea, acesta isi propune ca in timpul mandatului sau sa mentina valoarea de 17% de crestere a numarului de turisti inregistrata in 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.