Noile manuale trebuie sa cuprinda situatia actualizata a populatiei Romaniei, conform rezultatelor recensamantului recent.

Toate editurile de manuale din Romania sunt obligate sa actualizeze cartile dupa care invata peste un milion de elevi si studenti cu datele de la Recensamantul din 2011, relateaza stirileprotv.ro.

Potrivit rezultatelor provizorii ale recensamantului din octombrie 2011, populatia stabila a Romaniei a fost de 19.043.936 de persoane, cu 2,68 de milioane mai putin locuitori decat in 2002.

Noile date vor incepe sa fie folosite mai intai de catre stat, in toate statisticile oficiale, din aceasta vara. Apoi toate institutiile private si bugetare vor incepe sa foloseasca noile statistici, iar cele mai ample efecte se vor resimti in invatamant si in mediul editorial - toate hartile, tabele si manualele de Geografie sau Economie (clasa a VII-a, a VIII-a, a X-a, a XI-a si a XII-a) vor suporta modificari substantiale.

Noile materiale didactice vor intra in folosinta din anul scolar 2012 - 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.