Romania se ingroapa sub avertizari. Rafalele de vant se intetesc in sud-estul tarii, iar codul galben de ger devine valabil de maine pentru toata tara.

Astfel, Administratia Nationala de Meteorologie avertizeaza ca intre 7 februarie si 12 februarie (ora 10) se va prelungi avertizarea de cod portocaliu de viscol.

In intervalul mentionat vantul va continua sa prezinte intensificari sustinute ce vor depasi la rafala 70...80 km/h in Dobrogea, in cea mai mare parte a Munteniei si in sudul Moldovei. In aceste regiuni zapada va fi spulberata si local troienita, iar vizibilitatea orizontala va scadea sub 50 m.

Pentru judetele Giurgiu, Teleorman, Arges, Dambovita, Prahova, Ilfov si municipiul Bucuresti, avertizarea cod portocaliu este valabila pana maine dimineata (miercuri, 8 februarie, ora 8:00).

In intervalul 8 februarie, ora 2:00 - 12 februarie, ora 10, in toate regiunile vremea va fi geroasa, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor, astfel incat temperaturile minime se vor incadra pe arii extinse in general intre -25 si -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.