Profesorii care deja se impotriveau actiunii de a inregistra copiii cu varsta de scoala si-au gasit un sprijin in sindicatele din invatamant.

Recenzarea a inceput pe 25 ianuarie si va dura pana pe 18 februarie. In acest interval, profesorii sunt obligati ca, dupa orele de curs, sa mearga din casa in casa pentru a inregistra copiii care au implinit varsta de mers la scoala.

Sindicalistii i-au sfatuit pe profesori sa nu participe la aceasta activitate care nici macar nu este inclusa in fisa postului lor, relateaza romanialibera.ro. Sindicalistii mai precizeaza ca nu exista nici o dispozitie care sa reglementeze aceasta operatiune in Legea Educatiei Nationale si in plus, acest recensamant al copiilor se putea realiza odata cu recensamantul general al populatiei din octombrie 2011.

"Parintii au obligativitatea de a-si inscrie copiii la scoala. Directorii obliga invatatorii sa mearga la casele oamenilor intre orele 12 si 16, cand nu e nimeni acasa. Este o munca inutila si neplatita", a declarat Liviu Pop, secretar general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI).

Daca profesorii vor urma indemnul FSLI si vor boicota recensamantul, vor aparea probleme la stabilirea cifrelor de scolarizare.

"In acest caz, nu se vor putea constitui clasele, nu se pot propune cifrele de scolarizare, nu se pot face normele pentru profesori. Daca nu se stie numarul de elevi, pe ce baza se face planul de scolarizare?", a declarat Stefan Vlaston, presedintele Asociatiei Profesionale pentru Educatie si Cercetare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.