Gerul ne paraseste pentru a lasa loc ninsorilor. Problemele de circulatie revin, prima fiind blocarea Autostrazii Soarelui.

[UPDATE 13:00] A2, dechisa circulatiei

Pe Autostrada A2, incepand cu ora 13:00 s-a redeschis circulatia pe tronsonul Bucuresti – Lehliu pentru toate categoriile de autovehicule.

Incepand cu ora 11:00, din cauza conditiilor meteo nefavorabile (zapada, viscol, vizibilitate extrem de redusa) a fost inchisa Autostrada Soarelui pe tronsonul Lehliu – Fundulea.

Pe A1 Bucuresti – Pitesti pe carosabil s-a format gheata intre kilometrii 49 si 86, iar stratul de zapada masoara intre 1 si 2 centimetri.
Urmatoarele drumuri nationale sunt inchise circulatiei din cauza vremii:

- DN22 Ramnicu Sarat – Braila;
- DN2C Costesti – Padina;
- DN23B Maicanesti – Codresti, in judetul Vrancea.

Pe DN22F Izvoarele – Nalbant, in judetul Tulcea, traficul a fost reluat joi pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone, incepand cu ora 14:00.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va inchide joi, 2 februarie, inca zece drumuri nationale, pe langa cele patru pe care traficul a fost deja oprit.
Cele zece drumuri sunt:
DN3 (Bucuresti-Calarasi-Constanta),
DN4 (Bucuresti-Oltenita),
DN5 (Bucuresti-Giurgiu),
DN5B (care leaga orasul Giurgiu de DN6), DN6 (Bucuresti-Timisoara),
DN41 (Oltenita-Giurgiu),
DN54 (Turnu Magurele-Caracal),
DN55A (Bechet-Calafat),
DN56 (Craiova-Calafat),
DN61 (Gaesti-Giurgiu).

In prezent, CNADNR actioneaza cu 2.127 utilaje de deszapezire si dispune de 62.000 de tone de sare si 13.000 tone de nisip, relateaza mediafax.ro.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis joi o avertizare de cod galben de ninsori si viscol, valabila pentru perioada 3 - 5 februarie in toata tara.

ANM a subliniat totusi ca in unele regiuni precum Oltenia, Muntenia si in sudul Banatului ninsori si intensificari ale vantului se vor manifesta inca din cursul zilei de astazi, 2 februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.