Miercuri dimineata s-a inregistrat la Intorsura Buzaului cea mai mica temperatura a sezonului: -32,5 grade Celsius.

Potrivit reprezentantilor Statiei de meteorologie de la Intorsura Buzaului, temperaturile au coborat, miercuri dimineata, pana la -32,5 grade Celsius in aer si -34 de grade Celsius la sol, fiind cea mai scazuta temperatura inregistrata in aceasta iarna, transmite MEDIAFAX.

Ger a fost, miercuri dimineata, in tot judetul Covasna, minimele inregistrate fiind de -27 de grade Celsius la Sfantu Gheorghe, -26 de grade Celsius la Baraolt si -24 de grade la Targu Secuiesc. Aceasta este a cincea zi, consecutiv, cu valori sub -26 de grade Celsius in judetul Covasna.

La nivel national, in ziua de marti si noaptea de marti spre miercuri s-au mai inregistrat 6 decese in judetele Arad, Vrancea, Satu Mare, Dambovita si Iasi (2 decese). De la avertizarea de “cod galben de ger” emisa de meteorologi, si pana in prezent, la nivel national au fost inregistrate 14 decese din cauza hitopermiei severe, informeaza Ministerul Sanatatii.

Tot miercuri dimineata, centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane informeaza ca au mai ramas sase drumuri nationale blocate din cauza zapezii. Acestea sunt:

- DN22 Ramnicu Sarat – Braila, in judetul Buzau;
- DN22A Cataloi (Tulcea) – Harsova (Constanta) ;
- DN22F Izvoarele – Nalbant, in judetul Tulcea ;
- DN23A Gologanu – Ciorasti, in judetul Vrancea;
- DN23B Maicanesti – Codresti, in judetul Vrancea;
- DN2N Dumbraveni – Bogza, in judetul Vrancea.

Reamintim ca avertizarea de cod portocaliu de ger ramane in vigoare pana vineri, 3 februarie, ora 11:00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.