Hackerul roman care a spart cateva dintre cele mai sigure sisteme informatice din lume locuieste in Timisoara.

Hackerul ce a atacat serverele Armatei SUA, NASA si Pentagonului este student la facultatea de Informatica din Timisoara, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism urmand sa-l audieze la Bucuresti.

Razvan Manole Cernacianu are 20 de ani si este suspectat ca a atacat serverele Armatei Statelor Unite, ale NASA (National Aeronautics and Space Administration) si ale Pentagonului (sediul central al Departamentului Armatei).

In acest scop, invinuitul a conceput un program/aplicatie informatica, pe care l-a si oferit spre comercializare pe blog-ul personal, unde a postat si o inregistrare video care a surprins atacurile informatice exercitate asupra site-ului oficial al administratiei americane.

Prin activitatea infractionala, s-a produs blocarea temporara a sistemelor informatice atacate, restrictionandu-se astfel accesul la acestea si perturbandu-se in mod grav buna lor functionare, se arata in comunicatul DIICOT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.