25 de membri ai organizatiei Greenpeace au patruns in biroul Ministrului Mediului pentru a protesta impotriva proiectului Rosia Montana.

Doi dintre participantii la protest s-au legat de caloriferul din biroul Ministrului Mediului, Laszlo Borbely, pentru a-l forta pe demnitar sa stea de vorba cu colegii sai, potrivit realitatea.net.

"In momentul de fata nu ma pot pronunta. Ei au cerut ca eu sa le spun foarte clar ca sunt impotriva proiectului. Stau in continuare la mine in birou. Probabil, dupa o anumita perioada, o sa le cer sa plece. Daca pot veni cu sugestii, cu argumente.

Au intrat in forta. Doi colegi s-au legat de calorifer, au intrat in timpul unei discutii. Cred ca si-au dat si ei seama ca pozitia mea e una corecta. Avem o convietuire pasnica. Probabil ca e Ziua Portilor Deschise la Ministerul Mediului", a declarat Borbely pentru Realitatea TV.

Activistii sustin ca nu au fortat intrarea si ca "oricine poate intra in minister" din moment ce este o institutie publica.

"Activistii au vrut sa transmita un mesaj: Nu vrem cianura", a spus unul dintre reprezentanti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.