Meteorologii au prelungit codul portocaliu pentru judetele Constanta si Tulcea, pana vineri la ora 12.00, iar codul galben a fost emis pentru judetele Braila, Buzau, Vrancea, Galati, Ialomita si Calarasi.

Ambele avertizari sunt valabile pana vineri la pranz.

Aria ninsorilor viscolite va continua sa se restranga catre sud-estul Romaniei, incepand de joi seara insa se va instala gerul, temperaturile minime urmand sa ajunga pana la minus 16 grade.

Temperaturile maxime se vor incadra intre -8 si zero grade, usor mai ridicate in vest. Va fi ger in majoritatea zonelor, cu temperaturi minime cuprinse in general intre minus 16 si minus 6 grade Celsius.

In municipiul Bucuresti si in zona judetului Ilfov, indeosebi in prima parte a noptii va mai ninge slab, iar vantul mai poate avea intensificari de pana la 35 km/h. Temperatura maxima in Capitala va fi cuprinsa intre minus 5 si minus 4 grade, in timp ce minima termica se va situa in jurul valorii de minus 9 grade Celsius, potrivit hotnews.ro.

Urmeaza o perioada cu vreme geroasa mai ales noaptea si dimineata, in special in nordul, centrul, estul si sudul tarii. Meteorologii estimeza ca gerul ca fi naprastinic in urmatoarele doua saptamani.

Sambata si duminica

In Bucuresti, vremea va continua sa fie deosebit de rece, in special noaptea si dimineata, cand vor fi si conditii de ceata si chiciura. Maximele se vor situa intre -10 si -8 grade, iar minimele, intre -15 si -16 grade. Nu vor exista conditii de precipitatii, potrivit meteorologului de serviciu de la ANM, potrivit gandul.info. Si in tara, vremea va fi foarte rece si geroasa, in special, noaptea si dimineata. Cerul va fi temporar noros si, izolat, mai ales in regiunile sudice, va fulgui.

Duminica, in Bucuresti, temperatura maxima nu va depasi -8 grade, iar minima va cobori pana la -17 grade in timpul noptii. In tara, vremea va ramane la fel de rece si geroasa, in special noaptea si dimineata. Maximele se vor incadra intre -11 si -1.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.