Avertizarea de cod portocaliu emisa ieri se va prelungi dupa ora 18:00 pentru cateva judete. Deszapezirea progreseaza incet din cauza TIR-urilor derapate.

Initial, avertizarea era valabila pentru Bucuresti si alte 17 judete si expira joi, 26 ianuarie, la ora 18. Dupa revizuirea situatiei din tara, Emil Boc a declarat ca avertizarea se va mentine dupa ora 18 in unele judete, precum Calarasi, Braila, Galati si Tulcea.

"Si dupa ora 18.00 se va mentine codul portocaliu. Nu se opreste viscolul in intreaga tara dupa ora 18.00, asa cum era anuntat initial, deci ramanem in situatie de urgenta", a spus Boc, citat de MEDIAFAX.

La sedinta de urgenta convocata astazi, Emil Boc a mai precizat ca se va apela la rezervele de stat pentru apa si mancare. Aceste resurse vor fi trimise oamenilor sutelor de oameni care au ramas cu masinile inzapezite.

"Va mai dura deszapezirea pentru ca in unele situatii sunt troiene de peste 3 trei metri. Nu se mai stie unde-i drumul, unde-i podul, unde-i parapetul", a adaugat premierul.

Anca Boagiu, Ministrul Transporturilor, a explicat ca deszapezirea si deblocarea masinilor de pe drumurile nationale dureaza foarte mult din cauza tirurilor cazute peste drum.

"In momentul de fata avem peste 1000 de utilaje pe teren. Problema majora este ca pe carosabil se afla foarte mlte tiruri care au deraiat, fapt ce blocheaza drumurile. Am facut un plan operativ astfel incat sa putem folosi efectivele Armatei pentru a inlatura tirurile", a explicat Anca Boagiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.