Astazi se sarbatoresc 153 de ani de la Unirea Principatelor, dar nu va fi o aniversare fericita. Frustrarile si nemultumirile romanilor ii scot inca o data in strada.

Capitala intra in a 12-a zi de proteste, in ritm de Sarbatoare Nationala

In Bucuresti are loc astazi un miting si apoi un mars cu 10.000 de participanti, protestul fiind organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate.

Multimea va protesta pasnic in Piata Victoriei pana la 14:30, dupa care se pleaca in mars pe traseul Piata Victoriei - B-dul Aviatorilor, pana la Piata Charles de Gaulle - Calea Dorobanti, pana la sediul TVR. [Traficul a fost restrictionat in zona]

Serbarea Zilei Unirii la Iasi a imbracat haine de protest

La Iasi, liderii USL au participat de dimineata la manifestarile programate pentru Ziua Unirii. Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin au mers pe jos de la Primaria Iasi si pana in Piata Unirii, insotiti de aproximativ 300 de membri ai PSD, PNL si PC.

Iesenii au participat in numar de 5.000 la manifestari, dar nu au ratat oportunitatea sa-si exprime nemultumirile. Unii participanti au scandat "Jos Basescu", iar multi dintre ei au pancarte cu mesaje antiprezidentiale, relateaza MEDIAFAX.

Un barbat i-a spus liderului PSD, Victor Ponta: "Sa nu faceti la fel ca PDL pentru ca tot noi o sa va dam jos", iar o femeie le-a spus lui Ponta si Antonescu sa nu isi dea demisia din Parlament pentru a nu face jocul PDL.

Cu toate acestea, programul Zilei Unirii continua. De la ora 10:00 se tin discursuri, urmeaza un ceremonial religios in fata statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, ceremonialul depunerii de coroane, defilarea garzii de onoare si apoi Hora Unirii.

Ce ne ureaza premierul si presedintele tarii, de Ziua Nationala

Premierul Emil Boc nu a participat la nicio manifestare de Ziua Unirii. In schimb a transmis un mesaj oficial in care aminteste romanilor ca "este nevoie de unitate pentru a apara interesele Romaniei".

Traian Basescu a ales sa comunice tot prin intermediul virtual. Pe site-ul Presedintiei a fost publicata o urare speciala, adresata tuturor romanilor.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

"Romania are nevoie, mai ales acum, de loialitatea noastra, de eficienta si responsabilitatea noastra, oriunde am fi. Romania este efortul nostru de a fi impreuna in fiecare zi, solidari si constienti de raspunderea pe care o avem fata de viitor. Sa celebram impreuna Unirea Principatelor si sa reflectam la semnificatia acestei zile in care intelegem ca Romania suntem fiecare dintre noi si toti laolalta", se comunica in mesajul presedintelui.

  • 9AM.ro va continua sa monitorizeze situatia in tara pe parcursul zilei de astazi.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.