Primarul Capitalei este nemultumit de felul in care RADET a administrat banii de care a dispus.

"Am sa adresez o plangere penala pentru acest motiv impotriva conducerii RADET. Este vorba de o serie de cheltuieli, iar banii se duc in alte conturi si atunci, in fata evidentei, am procedat dupa lege. Am intrat la controlul obisnuit, contabil-financiar", a precizat luni Oprescu, dupa sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Oprescu a mai adaugat ca de ani de zile se strang penalitati in contul datoriilor RADET si se pierd bani, fie din ineficienta fie prin furt. Situatia nu se va putea imbunatati pana cand contractul cadru intocmit de Autoritatea Nationala de Reglementari in domeniul Energiei nu se va modifica. Iar respectivul contract nu poate fi atacat din moment ce s-a elaborat prin hotarare de Guvern.

"Cum sa adune toti banii Elcen-ul? Ca el are o serie intreaga de bani care nu se valideaza. Sunt penalitati la penalitati. El din asta traieste, dupa urma Capitalei. Eu nu pot sa stau sa-mi comunice maine, poimaine, ca intra (n.r. - RADET) in faliment din cauza Elcen-ului si nimeni nu e de vina, nimeni nu a semnalat nimic, nu a facut nimic. Eu nu pot sa inghit minciunile astea, pentru ca de trei ani de zile stam sa ne luptam pe aceasta tema. Ca dovada, Guvernul nu face nicio miscare", a afirmat Oprescu, citat de realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.