Doar 12% dintre romani cred ca alegerile anticipate ar fi o solutie pentru incetarea protestelor, arata un nou sondaj.

Un studiu realizat de Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde, pe un esantion de 900 de persoane releva ca 37% dintre respondenti considera ca demisia presedintelui este necesara pentru a opri protestele. Pe locul doi se afla schimbarea clasei politice si pe locul trei cu doar 12%, organizarea alegerilor anticipate.

Chiar daca la inceput protestele au fost strans corelate cu demisia secretarului de stat in Ministerul Sanatații, doar 4% dintre cei care au protestat spun ca motivul care i-a scos in strada a fost legat de demisia lui Raed Arafat, relateaza realitatea.net.

In mod surprinzator, jumatate dintre romani sunt de partea jandarmilor in conflictul cu protestatarii. 49% dintre respondenti considera ca folosirea violentei a fost justificata. 34% nu sunt de acord, iar 7% considera ca jandarmii nu au facut decat sa respecte ordinele primite.

Pe de alta parte, Traian Basescu este principalul motiv pentru iesirea oamenilor in strada, cred 27% dintre romani. Alti 23% dau vina pe Guvern.

Cercetarea a avut loc in perioada 19 - 21 ianuarie pe un esantion de 900 persoane si are o marja de eroare de plus minus 3 la suta.

Citeste si Coalitia: Anticipatele ar dura pana in septembrie. Opozitia: Cu un acord se poate si in martie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.