Organizatorii mitingului USL, respectiv PNL, vor fi amendati conform prevederilor legale pentru blocarea de catre protestatari a traficului de pe Calea Victoriei, in doua randuri, si a bulevardului Lascar Catargiu.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, Florin Hulea, a declarat ca amenda in astfel de situatii este cuprinsa intre 1.000 si 10.000 de lei.

Vicepresedintele PNL Mihai Voicu a declarat, pentru MEDIAFAX, ca formatiunea sa a organizat mitingul de la Arcul de Triumf cu respectarea prevederilor legale si a autorizatiei primite, el precizand ca PNL va contesta in instanta o eventuala sanctiune.

Voicu a precizat ca, dincolo de chestiunile legale, la mitingul PNL nu s-a remarcat de catre nimeni, oricat de rauvoitor, vreun incident, el subliniind ca mitingul a fost inchis in mod oficial de catre organizatori la ora prevazuta de autorizatie.

Aurel Moise, seful Directiei de ordine publica din cadrul Jandarmeriei Romane, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca in cursul protestelor din Piata Universitatii au fost conduse la sectiile de politie peste 100 de persoane pentru care s-au luat masurile legale.

In urma verificarilor, s-a dovedit ca 16 persoane au mai fost sanctionate in zilele anterioare, iar 14 au fost recunoscute ca membre ale galeriilor echipelor de fotbal Dinamo, Steaua, Rapid si Petrolul.

“Protestul din Piata Universitatii s-a desfasurat in conditii normale pana in jurul orei 23 cand marea majoritate a manifestantilor a instalat o barcada pe carosabil si au fost aprinse focuri, iar asupra fortelor de ordine s-au aruncat cu bucati rupte din gardurile de protestie. In urma acestor evenimente jandarmeria a intervenit pentru a degaja carosabilului si a baricadei construite de protestatari”, a declarat Aurel Moise.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.