Primele apartamente din cartierul Brancusi au fost repartizate. Consilierii locali care se pusesera in capul listei s-au ascuns mai pe la mijloc ca sa nu nimereasca la parter sau la mansarda, etaje inundate inainte de inaugurare.

Primele 192 de apartamente din cartierul Brancusi, construite de ANL, au fost repartizate saptamina trecuta printr-o hotarire a Consiliului Local Sector 6. Desi acelasi consiliu votase cu citeva saptamini inainte lista cu prioritatile, dupa care ar fi urmat sa se repartizeze si casele, lista cu repartitii nu reflecta deloc prioritatile votate anterior. Si asta deoarece consilierii aflati pe liste nu voiau sa primeasca apartamente la parter sau la mansarda. Fiul secretarului primariei, Irinel Floricica, pe locul 5 la garsoniere, are numarul 22 la repartitie. La fel, Cristian Hrituc, directorul pietelor, pe locul 9 la prioritati, a acceptat sa ia garsoniera abia la pozitia 13. Consilierul PD Bogdan Cuturescu, la pozitia 11, a luat garsoniera pe locul 15. Mai avantajat a fost consilierul PD Florin Vladan, care fusese ascuns pe locul 100, dar a primit casa pe locul 71, si directorul de la taxe si impozite, Gabriel Tanase, care era pe locul 13 la prioritati si a primit un apartament cu trei camere pe pozitia 6.

Apa in subsoluri si mansarde

Explicatiile sint mai multe. Una ar fi ca, inainte de inaugurare, blocurile au fost afectate de ultimele inundatii din Bucuresti, cind subsolurile si mansardele s-au umplut cu apa, iar primii serviti cu case revaruite dupa inundatii ar fi fost chiar consilierii. Pe listele de prioritati se regasesc in continuare aceleasi nume aflate in conflict de interese, chiar daca pe pozitii usor schimbate. Singura care nu figureaza deocamdata pe prima lista de repartitii este fiica unui consilier PRM, Daniela Tulugea.

Repartitii in transe

Pe liste se mai afla numeroase persoane legate mai mult sau mai putin oficial de reprezentantii primariei. Au fost afectate centralele blocurilor, care se aflau la subsol, si apartamentele de la mansarda. Prin urmare, ei s-au trecut pe lista de repartitii pe la mijloc, astfel incit sa primeasca apartamente la etajele unu si doi, dezvaluie consiliera locala Madalina Voiculescu. Desi HG nr. 962/2001 spune ca repartitia se face o singura data pentru tot fondul locativ existent, indiferent daca apartamentele sint gata sau urmeaza sa se finalizeze, Primaria Sectorului 6 a decis inca o data sa interpreteze legea si sa voteze o lista partiala cu repartitii, respectiv pentru primele 192 de case din 1.800 cite are cartierul. Au procedat asa deoarece aveau nevoie de cvorum ca sa treaca lista, adica 14 consilieri prezenti. Or, daca unii sint in conflict de interese si nu aveau voie sa-si voteze singuri casele, era pericol sa nu treaca lista. Atunci au decis sa se imparta, unii figureaza pe aceasta lista si s-au abtinut de la vot, iar ceilalti vor figura pe urmatoarea, cind ii vor vota cei care au fost pe prima lista, explica mecanismul consiliera Voiculescu.

Poteras are o explicatie

Primarul Cristian Poteras are si el o explicatie. Nu s-au respectat prioritatile deoarece persoanele cu dizabilitati trebuie sa primeasca casa la parter. De altfel, sa stiti ca m-am saturat de atitea pretentii. Pina la repartitii, toti oamenii de pe liste se rugau doar sa primeasca o casa. Acum au pretentii sa fie la un anumit etaj, constata Poteras.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.