Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de ninsori, viscol si polei pentru perioada 19 - 20 ianuarie.

Avertizarea acopera un interval de 24 de ore, intre 19 ianuarie, ora 13 si 20 ianuarie, ora 13. In Crisana, Maramures si Transilvania, precum si in Muntii Apuseni si nordul Carpatilor Orientali, in a doua parte a zilei de joi, 19 ianuarie, va ninge, izolat abundent, iar vantul va avea intensificari locale, viscolind zapada.

In noaptea de joi spre vineri si in prima parte a zilei de vineri, 20 ianuarie, in vestul, nord-vestul si centrul tarii, precipitatiile se vor transforma treptat in lapovite si ploi, favorizand producerea de polei; in acelasi interval, va ninge viscolit in toate zonele montane, unde vantul la rafala va depasi 80 km/h.

In regiunile sudice, ANM avertizeaza ca vantul va sufla cu 50 - 55 km/h.

Temperaturile sunt in usoara crestere. Joi vom avea valori maxime cuprinse intre -3 si 7 grade si minime intre -6 si 4 grade. Dimineata vor fi conditii de ceata in zonele joase. Vineri, temperatura aerului va continua sa creasca, astfel incat valorile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 11 grade, iar cele minime se vor situa intre -4 si 4 grade, relateaza mediafax.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.