Aurel Moise, seful Jandarmeriei Romane, a declarat ca luni, la nivel national au protestat peste 13.000 de persoane.

"Am estimat la aceste manifestari peste 13.000 de persoane la nivel national, iar din partea jandarmariei au fost angrenati 3.793 jandarmi.
Au fost depistate si conduse la unitatile de jandarmi sau politie pentru identificare si dispunerea catre organele competente 150 de persoane", a declarat Aurel Moise, Seful Jandarmeriei.

Peste 1.500 dintre acestea au fost in Capitala unde nu s-a inregistrat evenimente majore. Situatia a devenit tensionata dupa ora 22 cand un grup compact de persoane a fost oprit de jandarmi in zona magazinului Cocor. Jandarmeria a fost mult mai bine pregatita. S-au stabilit filtre, au fost scosi protestatari violenti din multime si au fost confiscate arme.

La Sibiu s-a organizat un protest autorizat la care au participat 1.800 de persoane. La Cluj-Napoca au fost peste 1.000 de persoane, iar din cauza manifestatiei traficul rutier a fost blocat pe un bulevard din centrul orasului. Din multime au fost aruncate cateva petarde pe sosea, cladirea Prefecturii fiind inconjurata de jandarmi.

Mitingul de la Pitesti s-a incheiat cu cateva incidente. Protestatarii s-au imbrancit cu jandarmii, iar doi dintre manifestanti l-au lovit pe seful Serviciului misiuni din cadrul IJJ Arges cu statut de adjunct, colonel George Serbanica. Cei doi au fost imobilizati de oamenii legii, urcati in duba si dusi la audieri la Sectia 1 de Politie. Un protestatar a spart geamul unei unitati de panificatie din centrul municipiului.

Citeste si
Protestele continua pentru a patra zi in toata tara


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.