Alte 350.000 de doze de vaccin vor fi scoase de pe piata ca urmare a problemelor de calitate.

Vaccinarea antigripala a fost oprita luni, 10 ianuarie, pentru sapte-zece zile pentru ca 350.000 de doze pregatite pentru imunizarea din 2012 aveau concentratia uneia din cele trei componente scazuta, produsele utilizate pana acum neavand probleme.

"La controlul lunar, respectiv cel din 6 ianuarie 2012, specialistii Institutului Cantacuzino au constatat ca sapte serii din vaccinul antigripal, adica 350.000 de fiole, aveau o concentratie scazuta a tulpinei B. Potrivit normelor europene in vigoare, orice produs care nu respecta standardele trebuie retras de pe piata. Astfel ca, la controlul din ianuarie, au constatat aceste suspiciuni, s-a oprit livrarea produselor, care probabil vor fi distruse", a adaugat Amalia Canton, director in Ministerul Sanatatii.

Ministerul Sanatatii a dispus de asemenea ca cele 350.000 de doze sa fie distruse. Astazi s-a anuntat ca alte 350.000 de doze se alatura gramezii de vaccinuri inutile, ceea ce inseamna in total o risipa de 700.000 de doze de vaccin. MS a platit 10 milioane de lei pentru aceste vaccinuri, mai mult de jumatate dintre ele fiind ineficiente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.